ОБАВЕШТЕЊЕ О УКИДАЊУ УМАЊЕЊА

Поштовани,

На основу Одлуке о снабдевању града Смедерева топлотном енергијом (Службени лист града Смедерева број 6 Књига 4/2017), Надзорни одбор ЈП Грејање Смедерево је донео одлуку о укидању умањења рачуна свим корисницима услугa централног грејања који су то право остваривали због неадекватне температуре у грејном простору у ранијем периоду.

Корисници који сматрају да им енергетски субјект не испоручује топлотну енергију која је довољна за постизање прописане температуре у грејном простору могу уложити рекламацију а предузеће ће поступити у складу са Одлуком о снабдевању града топлотном енергијом и извршити мерење.

Предузеће је у претходном периоду уложило знатна финансијска средства и извршило уградњу SCADA система, односно аутоматике и друге додатне опреме у котларницaма и припадајућим подстаницама.

Уграђена аутоматика је знатно допринела побољшању квалитета производње и дистрибуције топлотне енергије, а самим тим и подигла ниво квалитета услуге грејања у грејном простору што потврђује и чињеница да није било оправданих рекламација у претходном периоду, тако да постојеће пресуде које су донете у корист појединих зграда и корисника нису више оправдане.

Користимо ову прилику да обавестимо све заинтересоване кориснике да ради ближих информација и појашњења могу доћи лично у просторије предузећа сваког радног дана од 0800 до 1500, или се информисати преко управника зграда.

ПОЗИВ ЗА ЗАКЉУЧЕЊЕ УГОВОРА О СНАБДЕВАЊУ ТОПЛОТНОМ ЕНЕРГИЈОМ

 

ЈП Грејање Смедерево, као енергетски субјект позива све кориснике услуга централног грејања да закључе Уговор о снабдевању топлотном енергијом.

Закључивање Уговора је законом прописана обавеза и закључују га крајњи купац топлотне енергије и енергетски субјект у складу са законским одредбама и одредбама Одлуке о снабдевању града Смедерева топлотном енергијом („Сл. лист града Смедерева“ бр. 6-Књига 4/2017).

Уговором се дефинишу права и обавезе енергетског субјекта и крајњег купца.

У прилогу Вам достављамо два примерка уговора, те Вас молимо да исти потпишете и један примерак вратите Предузећу, поштом или лично у просторије ЈП Грејање Смедерево, које се налазе на адреси Бранка Радичевића бр.8, радним данима од 08:00 до 15:00 часова.

Уговор се закључује  лично, или преко овлашћеног лица за заступање, уз  личну карту на увид, односно оверено овлашћење за заступање.

Документација неопходна за закључивање уговора:

  • Фотокопија личне карте или очитана лична карта са чипом;
  • Доказ о власништву (уговор о купопродаји, одлука о додели стана, решење о наслеђивању, извод из листа непокретности, уговор о поклону и др.)

УГОВОР О СНАБДЕВАЊУ ТОПЛОТНОМ  ЕНЕРГИЈОМ

 

ЕТАЛОНИРАЊЕ КАЛОРИМЕТАРА

Обавештавамо кориснике централног грејања кад којих је дошло до престанка рада мерних уређаја – калориметара, да исте могу сервисирати, еталонирати код овлашћених установа на основу акредитације издате од стране Акредитационог Тела Србије (АТС), на следећим линковима који су прилог овог обавештења.

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ БЕОГРАДСКЕ ЕЛЕКТРАНЕ БЕОГРАД

 

ВУКАС МЕРИНГ ДОО

СТАБИЛНО ГРЕЈАЊЕ

Прва овогодишња седница Управног одбора Пословног удружења „Топлане Србије“ (ТОПС), на којој су разматрана питања у вези са досадашњим током грејне сезоне, снабдевеношћу тржишта енергентима и отварањем тржишта гаса, одржана је у у смедеревском Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању.

toplane srbije (1)

Детаљ са састанка УО

 

Председник Управног одбора ТОПС-а, Дејан Стојановић, сазвао је седницу у чијем раду су учествовали представници топлана Србије из 15 градова и општина. Седници, коју је отворио Милован Лечић, директор ПУ ТОПС-а, присуствовао је и Зоран Предић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије, који је оценио да је Србија добро снабдевена енергентима.

„Сматрам да смо у доброј позицији када је реч о обезбеђивању стабилности снабдевања енергентима, што је и основни задатак нашег министарства. Имамо довољне количине гаса, односи руских партнера преко Србијагаса. Што се тиче Нафтне индустрије Србије, они у довољној количини имају производњу мазута и врше снабдевање топлана. Такође, када је у питању снабдевање угљем, мислим да су ствари углавном нормализоване и за оно што су, пре свега, приоритетни потрошачи, који имају један шири друштвени интерес, у које убрајам и системе даљинског грејања, да су снабдевени довољним количинама угља у овом тренутку. У министарству добијамо дневне извештаје, пратимо ситуацију и без обзира на све проблеме, па и оне који су међународне природе, украјинска криза и слично, Србија је добро снабдевена енергентима“, изјавио је Зоран Предић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије.

У Смедереву је ситуација са даљинским грејањем стабилна и мазута има у довољним количинама, оценио је домаћин скупа, Владимир Кулагић, вршилац дужности директора Јавног предузећа за стамбене услуге и топлификацију Смедерево, изразивши задовољство што је овакав скуп одржан у Смедереву.

toplane srbije (9)

Детаљ са састанка УО

 

„Има довољно енергената за наредне четири недеље, месец дана. Успели смо, захваљујући Министарству енергетике и Дирекцији за робне ресерве, да обезбедимо количине које гарантују рад у наредном периоду и да грађани буду задовољни. Могу да кажем да је ситуација слична периоду од раније. Без обзира на окружење и сложеност финансијске ситуације, како у држави, тако и шире, постоји одређен број људи који не плаћа своје услуге. То је, просто, такав начин размишљања. Од прошле године су активни судски извршитељи. Имам утисак да то даје боље ефекте, да су корисници, односно, неплатише, најпре мислили да ће то проћи лако, као раније, али се то није десило. Дакле, имамо добре ефекте што се тиче судских извршитеља и очекујемо да ће све више корисника доћи код нас, кад добије опомену, да се потпише Споразум о репрограму дуга, а не да дозволи да оде његов кредит код судског извршитеља. То повећава трошкове за више од 5.000, колико ми је познато, по једном предмету“, рекао је Кулагић.

ПРОГРАМ 127. СМЕДЕРЕВСКЕ ЈЕСЕНИ

127-Smederevska-jesen-baner_2014

Четвртак, 18. септембар 2014.

  „Традиција виђена очима и оживљена вештим рукама ученика”, изложбена сала Музеја. Изложба радова ученика Текстилно-технолошке и пољопривредне школе „Деспот Ђурађ“ прехрамбене и текстилне струке. Од 18. до 28. септембра.

 Продајна изложба воћа, меда и цвећа на Градском тргу

од 18. до 22. септембра

 12.00 Центар за културу Смедерево

 Привредни сајам и представљање смедеревских винарија

од 18. до 21. септембра

 14.00 Централни део Винског града

 Отварање Винског града

19.00 Библиотека, Позајмно одељење

 Трибина: Књига и вера. Гост Зоран Костић Цане, певач и фронтмен легендарног рок бенда ПАРТИБРЕЈКЕРС. Разговор поводом монографије ПАРТИБРЕЈКЕРС срце куца, ту је. Учествују: Зоран Костић Цане, протојереј Жељко Ђурић и Драган Мрдаковић

19.00 Дизнијев урнебес на Тргу

20.00 Рокенрол концерт за децу, Градски трг

 Авантуре летеће гитаре (Бане Росић и Тон Бон Тон Оркеструм)

21.00 Вечерњи концерт на Градском тргу

 Група ЛЕГЕНДЕ

09.00–21.00 Техничка школа Смедерево

 14. Меморијални кадетски турнир у кошарци „Никола Маринковић Жаки“.

 Други традиционални шаховски турнир – Удружење дистрофичара града Смедерева  „Бољи живот“.

 Петак, 19. септембар 2014.

 14.00 Смедеревска тврђава

 Отварање пољопривредне изложбе „Сеоска дворишта“

15.00–16.30 Градско удружење пензионера Смедерево МЗ Доњи град, сала „Железничко-индустријске школе Желвоз Смедерево”

 Трибина: Материјално социјални положај пензионера у светлу нових мера владе Србије

 17.00–17.30 (Дунавски Кеј – Деспота Ђурђа – Краља Петра Првог – Градски трг)

 СВЕЧАНИ ДЕФИЛЕ

17.30–18.00 Градски трг

Свечано отварање манифестације

 СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН 2014

18.00–21.00 Наступи Карневалских група, учесника дефилеа

21.00–21.30 Наступ витезова Свибора

20.00 Вечерњи концерт у Малом граду

Концерт Кемала Монтена

 Вечерњи концерти на Градском тргу

21.30 Неверне Бебе

23.30 Тропико бенд

 09.00 на Дунавском кеју

Традиционални турнир у боћању

 Традиционална јесења кајакашка регата Земун–Смедерево

10.00–19.00 Спортска хала Смедерево

 Међународни традиционални одбојкашки турнир „Смедеревска јесен 2014”.

  Градски трг Смедерево – програм на бини

Никола Милошевић „PROFESSIONAL FOOTBALL FREESTYLER“.

 Субота, 20. септембар 2014.

 10.00–20.00, 20–21. септембар 2014. Улица Краља Петра I, испред Туристичко-информативног центра

 „Етно сајам”

Национална асоцијација за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке”.

 Дневни програми на Градском тргу

12.00–13.30 Програм за децу. Учествују: Предшколска установа „Наша радост“ и Центар за културу Смедерево

13.30–20.30 Наступи фолклорних група

20.30–21.30 Наступи плесних група (Equilibrium, Urban Core, Flew James, Патос)

21.30–22.00 Наступ витезова Свибора

 Дневни програми у Малом граду

10.00–12.00 Мали град Смедеревске тврђаве, плато испред улаза

Друштво учитеља – одржавање радионице цртања и изложба дечијих радова на тему Запловимо Дунавом

12.00–17.00 Обележја средњовековне престонице

12.00–20.00 Смедеревска тврђава, Павиљон

 Представљање потенцијала и културних наслеђа Туристичких организација градова Србије

20.00 Вечерњи концерт у Малом граду

 Лео Мартин и Београдски плесни оркестар, диригент Војкан Борисављевић

22.00 Вечерњи концерт на Градском тргу

 СМЕДЕРЕВО ГРАДЕ ОД СТАРИНА

Учествују: Данка Стојиљковић, Милена Плавшић, Раша Павловић, Новица Неговановић, Драган Пантић Смедеревац, Ахмед Бајрић. Оркестар Новице Неговановића под управом Зорана Павловића. Водитељ: Горан Милошевић.

22.00 Дискотека WAD, просторије Туристичке организације града Смедерева (некадашњи Дом Омладине).

 Музика 70-их… Сећање на Доцу

Бродарски клуб, Кеј

 Традиционална јесења кајакашка регата Земун–Смедерево

 Спортска хала Смедерево

Међународна боксерска ревија Смедеревска јесен 2014.

 Недеља, 21. септембар 2014.

 12.00 Програм у Дунавском парку

 Такмичење у припремању рибље чорбе и Школа витештва

 Дневни програми на Градском тргу

12.00–14.00 Програм за децу. Учествују: Предшколска установа Наша радост и Центар за културу Смедерево

14.00–21.30 Наступи фолклорних група

12.00–17.00 Дневни програм у Малом граду

 Обележја средњовековне престонице

 Спортска хала Смедерево

Београдска боксерска лига

22.00 Завршни концерт на Градском тргу

 Рибља Чорба

00.00 Ватромет

Програм Смедеревске јесени Можете преузети ОВДЕWord