OBAVEŠTENJE O UKIDANJU UMANJENJA

Poštovani,

Na osnovu Odluke o snabdevanju grada Smedereva toplotnom energijom (Službeni list grada Smedereva broj 6 Knjiga 4/2017), Nadzorni odbor JP Grejanje Smederevo je doneo odluku o ukidanju umanjenja računa svim korisnicima usluga centralnog grejanja koji su to pravo ostvarivali zbog neadekvatne temperature u grejnom prostoru u ranijem periodu.

Korisnici koji smatraju da im energetski subjekt ne isporučuje toplotnu energiju koja je dovoljna za postizanje propisane temperature u grejnom prostoru mogu uložiti reklamaciju a preduzeće će postupiti u skladu sa Odlukom o snabdevanju grada toplotnom energijom i izvršiti merenje.

Preduzeće je u prethodnom periodu uložilo znatna finansijska sredstva i izvršilo ugradnju SCADA sistema, odnosno automatike i druge dodatne opreme u kotlarnicama i pripadajućim podstanicama.

Ugrađena automatika je znatno doprinela poboljšanju kvaliteta proizvodnje i distribucije toplotne energije, a samim tim i podigla nivo kvaliteta usluge grejanja u grejnom prostoru što potvrđuje i činjenica da nije bilo opravdanih reklamacija u prethodnom periodu, tako da postojeće presude koje su donete u korist pojedinih zgrada i korisnika nisu više opravdane.

Koristimo ovu priliku da obavestimo sve zainteresovane korisnike da radi bližih informacija i pojašnjenja mogu doći lično u prostorije preduzeća svakog radnog dana od 0800 do 1500, ili se informisati preko upravnika zgrada.

POZIV ZA ZAKLJUČENJE UGOVORA O SNABDEVANJU TOPLOTNOM ENERGIJOM

 

JP Grejanje Smederevo, kao energetski subjekt poziva sve korisnike usluga centralnog grejanja da zaključe Ugovor o snabdevanju toplotnom energijom.

Zaključivanje Ugovora je zakonom propisana obaveza i zaključuju ga krajnji kupac toplotne energije i energetski subjekt u skladu sa zakonskim odredbama i odredbama Odluke o snabdevanju grada Smedereva toplotnom energijom („Sl. list grada Smedereva“ br. 6-Knjiga 4/2017).

Ugovorom se definišu prava i obaveze energetskog subjekta i krajnjeg kupca.

U prilogu Vam dostavljamo dva primerka ugovora, te Vas molimo da isti potpišete i jedan primerak vratite Preduzeću, poštom ili lično u prostorije JP Grejanje Smederevo, koje se nalaze na adresi Branka Radičevića br.8, radnim danima od 08:00 do 15:00 časova.

Ugovor se zaključuje  lično, ili preko ovlašćenog lica za zastupanje, uz  ličnu kartu na uvid, odnosno overeno ovlašćenje za zastupanje.

Dokumentacija neophodna za zaključivanje ugovora:

  • Fotokopija lične karte ili očitana lična karta sa čipom;
  • Dokaz o vlasništvu (ugovor o kupoprodaji, odluka o dodeli stana, rešenje o nasleđivanju, izvod iz lista nepokretnosti, ugovor o poklonu i dr.)

UGOVOR O SNABDEVANJU TOPLOTNOM  ENERGIJOM

 

ETALONIRANJE KALORIMETARA

Obaveštavamo korisnike centralnog grejanja kad kojih je došlo do prestanka rada mernih uređaja – kalorimetara, da iste mogu servisirati, etalonirati kod ovlašćenih ustanova na osnovu akreditacije izdate od strane Akreditacionog Tela Srbije (ATS), na sledećim linkovima koji su prilog ovog obaveštenja.

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE BEOGRADSKE ELEKTRANE BEOGRAD

 

VUKAS MERING DOO

STABILNO GREJANJE

Prva ovogodišnja sednica Upravnog odbora Poslovnog udruženja „Toplane Srbije“ (TOPS), na kojoj su razmatrana pitanja u vezi sa dosadašnjim tokom grejne sezone, snabdevenošću tržišta energentima i otvaranjem tržišta gasa, održana je u u smederevskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

toplane srbije (1)

Detalj sa sastanka UO

 

Predsednik Upravnog odbora TOPS-a, Dejan Stojanović, sazvao je sednicu u čijem radu su učestvovali predstavnici toplana Srbije iz 15 gradova i opština. Sednici, koju je otvorio Milovan Lečić, direktor PU TOPS-a, prisustvovao je i Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije, koji je ocenio da je Srbija dobro snabdevena energentima.

„Smatram da smo u dobroj poziciji kada je reč o obezbeđivanju stabilnosti snabdevanja energentima, što je i osnovni zadatak našeg ministarstva. Imamo dovoljne količine gasa, odnosi ruskih partnera preko Srbijagasa. Što se tiče Naftne industrije Srbije, oni u dovoljnoj količini imaju proizvodnju mazuta i vrše snabdevanje toplana. Takođe, kada je u pitanju snabdevanje ugljem, mislim da su stvari uglavnom normalizovane i za ono što su, pre svega, prioritetni potrošači, koji imaju jedan širi društveni interes, u koje ubrajam i sisteme daljinskog grejanja, da su snabdeveni dovoljnim količinama uglja u ovom trenutku. U ministarstvu dobijamo dnevne izveštaje, pratimo situaciju i bez obzira na sve probleme, pa i one koji su međunarodne prirode, ukrajinska kriza i slično, Srbija je dobro snabdevena energentima“, izjavio je Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije.

U Smederevu je situacija sa daljinskim grejanjem stabilna i mazuta ima u dovoljnim količinama, ocenio je domaćin skupa, Vladimir Kulagić, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju Smederevo, izrazivši zadovoljstvo što je ovakav skup održan u Smederevu.

toplane srbije (9)

Detalj sa sastanka UO

 

„Ima dovoljno energenata za naredne četiri nedelje, mesec dana. Uspeli smo, zahvaljujući Ministarstvu energetike i Direkciji za robne reserve, da obezbedimo količine koje garantuju rad u narednom periodu i da građani budu zadovoljni. Mogu da kažem da je situacija slična periodu od ranije. Bez obzira na okruženje i složenost finansijske situacije, kako u državi, tako i šire, postoji određen broj ljudi koji ne plaća svoje usluge. To je, prosto, takav način razmišljanja. Od prošle godine su aktivni sudski izvršitelji. Imam utisak da to daje bolje efekte, da su korisnici, odnosno, neplatiše, najpre mislili da će to proći lako, kao ranije, ali se to nije desilo. Dakle, imamo dobre efekte što se tiče sudskih izvršitelja i očekujemo da će sve više korisnika doći kod nas, kad dobije opomenu, da se potpiše Sporazum o reprogramu duga, a ne da dozvoli da ode njegov kredit kod sudskog izvršitelja. To povećava troškove za više od 5.000, koliko mi je poznato, po jednom predmetu“, rekao je Kulagić.

PROGRAM 127. SMEDEREVSKE JESENI

127-Smederevska-jesen-baner_2014

Četvrtak, 18. septembar 2014.

  „Tradicija viđena očima i oživljena veštim rukama učenika”, izložbena sala Muzeja. Izložba radova učenika Tekstilno-tehnološke i poljoprivredne škole „Despot Đurađ“ prehrambene i tekstilne struke. Od 18. do 28. septembra.

 Prodajna izložba voća, meda i cveća na Gradskom trgu

od 18. do 22. septembra

 12.00 Centar za kulturu Smederevo

 Privredni sajam i predstavljanje smederevskih vinarija

od 18. do 21. septembra

 14.00 Centralni deo Vinskog grada

 Otvaranje Vinskog grada

19.00 Biblioteka, Pozajmno odeljenje

 Tribina: Knjiga i vera. Gost Zoran Kostić Cane, pevač i frontmen legendarnog rok benda PARTIBREJKERS. Razgovor povodom monografije PARTIBREJKERS srce kuca, tu je. Učestvuju: Zoran Kostić Cane, protojerej Željko Đurić i Dragan Mrdaković

19.00 Diznijev urnebes na Trgu

20.00 Rokenrol koncert za decu, Gradski trg

 Avanture leteće gitare (Bane Rosić i Ton Bon Ton Orkestrum)

21.00 Večernji koncert na Gradskom trgu

 Grupa LEGENDE

09.00–21.00 Tehnička škola Smederevo

 14. Memorijalni kadetski turnir u košarci „Nikola Marinković Žaki“.

 Drugi tradicionalni šahovski turnir – Udruženje distrofičara grada Smedereva  „Bolji život“.

 Petak, 19. septembar 2014.

 14.00 Smederevska tvrđava

 Otvaranje poljoprivredne izložbe „Seoska dvorišta“

15.00–16.30 Gradsko udruženje penzionera Smederevo MZ Donji grad, sala „Železničko-industrijske škole Želvoz Smederevo”

 Tribina: Materijalno socijalni položaj penzionera u svetlu novih mera vlade Srbije

 17.00–17.30 (Dunavski Kej – Despota Đurđa – Kralja Petra Prvog – Gradski trg)

 SVEČANI DEFILE

17.30–18.00 Gradski trg

Svečano otvaranje manifestacije

 SMEDEREVSKA JESEN 2014

18.00–21.00 Nastupi Karnevalskih grupa, učesnika defilea

21.00–21.30 Nastup vitezova Svibora

20.00 Večernji koncert u Malom gradu

Koncert Kemala Montena

 Večernji koncerti na Gradskom trgu

21.30 Neverne Bebe

23.30 Tropiko bend

 09.00 na Dunavskom keju

Tradicionalni turnir u boćanju

 Tradicionalna jesenja kajakaška regata Zemun–Smederevo

10.00–19.00 Sportska hala Smederevo

 Međunarodni tradicionalni odbojkaški turnir „Smederevska jesen 2014”.

  Gradski trg Smederevo – program na bini

Nikola Milošević „PROFESSIONAL FOOTBALL FREESTYLER“.

 Subota, 20. septembar 2014.

 10.00–20.00, 20–21. septembar 2014. Ulica Kralja Petra I, ispred Turističko-informativnog centra

 „Etno sajam”

Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke”.

 Dnevni programi na Gradskom trgu

12.00–13.30 Program za decu. Učestvuju: Predškolska ustanova „Naša radost“ i Centar za kulturu Smederevo

13.30–20.30 Nastupi folklornih grupa

20.30–21.30 Nastupi plesnih grupa (Equilibrium, Urban Core, Flew James, Patos)

21.30–22.00 Nastup vitezova Svibora

 Dnevni programi u Malom gradu

10.00–12.00 Mali grad Smederevske tvrđave, plato ispred ulaza

Društvo učitelja – održavanje radionice crtanja i izložba dečijih radova na temu Zaplovimo Dunavom

12.00–17.00 Obeležja srednjovekovne prestonice

12.00–20.00 Smederevska tvrđava, Paviljon

 Predstavljanje potencijala i kulturnih nasleđa Turističkih organizacija gradova Srbije

20.00 Večernji koncert u Malom gradu

 Leo Martin i Beogradski plesni orkestar, dirigent Vojkan Borisavljević

22.00 Večernji koncert na Gradskom trgu

 SMEDEREVO GRADE OD STARINA

Učestvuju: Danka Stojiljković, Milena Plavšić, Raša Pavlović, Novica Negovanović, Dragan Pantić Smederevac, Ahmed Bajrić. Orkestar Novice Negovanovića pod upravom Zorana Pavlovića. Voditelj: Goran Milošević.

22.00 Diskoteka WAD, prostorije Turističke organizacije grada Smedereva (nekadašnji Dom Omladine).

 Muzika 70-ih… Sećanje na Docu

Brodarski klub, Kej

 Tradicionalna jesenja kajakaška regata Zemun–Smederevo

 Sportska hala Smederevo

Međunarodna bokserska revija Smederevska jesen 2014.

 Nedelja, 21. septembar 2014.

 12.00 Program u Dunavskom parku

 Takmičenje u pripremanju riblje čorbe i Škola viteštva

 Dnevni programi na Gradskom trgu

12.00–14.00 Program za decu. Učestvuju: Predškolska ustanova Naša radost i Centar za kulturu Smederevo

14.00–21.30 Nastupi folklornih grupa

12.00–17.00 Dnevni program u Malom gradu

 Obeležja srednjovekovne prestonice

 Sportska hala Smederevo

Beogradska bokserska liga

22.00 Završni koncert na Gradskom trgu

 Riblja Čorba

00.00 Vatromet

Program Smederevske jeseni Možete preuzeti OVDEWord