ISTORIJAT

Istorijat nastanka javnog preduzeća počinje 1967. godine. Na osnovu Zakona o privrednom poslovanju (gazdovanju) stambenim zgradama, Skupština tadašnjeg Sreza, u to vreme, zbog prenosa prava davaoca stanova na korišćenje izgrađenih od sredstava Sreza Smedereva, prenosi ta prava na Preduzeće za gazdovanje stambenim zgradama u Smederevu (Stambeno preduzeće).
Od 1974. godine osnivanjem Samoupravnih interesnih zajednica, osnovan je SIZ za stanovanje u Smederevu. Ovaj SIZ je postojao od 1974. do 1980. godine. Rešenjem Okružnog Privrednog suda u Požarevcu osniva se SIZ za stambeno – komunalne delatnosti i melioraciju opštine Smederevo 1987. godine.
Skupština opštine Smederevo 30.03.1990. godine donela je odluku o prestanku postojanja Javnog komunalnog preduzeća „Standard“. Posle toga su osnovana nova Javna preduzeća i urađen deobni bilans sredstava, prava i obaveza. Nova preduzeća, tada osnovana, su: Javno komunalno preduzeće „Komunalac“, Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ i Javno preduzeće za stambene usluge.
Konačno, 13. oktobra 1998. godine, spajanjem JP za stambene usluge i JP Toplifikacija (osnovano 1993. godine) nastaje Javno preduzeće za stambene usluge i toplifikaciju.

Istorijat

Kliknite na fotografiju za uvećanje

*1- Stambeno preduzeće 2- SIZ za stanovanje 3- SIZ za stambeno-komunalne delatnosti i melioraciju

Comments are closed.